Lief Zonnekind | Ter nagedachtenis van Sybe

“En dan komt het moment dat er in het leven iets aan je gebeurt, waar je geen invloed op hebt en dat het leven voorgoed verandert.”

Met deze woorden begint het boek “Lief Zonnekind”. Woorden die voor de één positief kunnen zijn en voor de ander negatief. Voor Foekje en haar man waren dit woorden waarmee ze begonnen aan een emotionele reis. Een reis waarin hun kindje Sybe ziek werd, overleed en ze met dit verlies moesten leren omgaan.

Bij Sybe is eind maart 2017 de diagnose kanker vastgesteld. Voor Foekje en haar gezin volgde toen een emotionele tijd met o.a. chemotherapie en veel ziekenhuisbezoeken. Helaas heeft dit alles niet geholpen. Sybe is op 28 juni 2017 overleden. Sybe werd 10 maanden en 10 dagen oud.

De realiteit 
Al anderhalf jaar ben ik mama van een super lief en mooi mannetje. Hij is het mooiste wat mij is overkomen. Voor altijd wil ik hem beschermen, maar wat als dat niet kan en er onverwachts iets gebeurt dat kanker heet? Al lezend in het boek kwam ik verschillende teksten tegen. Teksten die op data zijn geschreven waarop ik feest aan het vieren was, want ik was 4 jaar getrouwd en net mama geworden van een zoontje. Dit raakt me! En ik besefte me dat wanneer ik blij ben, een ander op hetzelfde moment veel verdriet kan hebben. Wat leven wij dan in een ingewikkelde wereld.

Volg jij Foekje al op Instagram? Je kunt haar vinden via @foekjevanderheide

Foekje heeft mij geraakt met haar meeslepende gedichten over verdriet, rouw, liefde en het leven. Af en toe moest ik zelfs een traantje wegpinken en had ik kippenvel op mijn lichaam. Het boek kan ik aan iedereen aanraden die zowel veel liefde als verdriet in het leven heeft gekend, want dit boek raakt aan de realiteit. De realiteit van ons leven en ons bestaan!

Het dagboek
Foekje is gaan schrijven om familie en vrienden op de hoogte te houden van de belevenissen rondom Sybe en de gevoelens die het bij haar losmaakte. Lief Zonnekind beschrijft de periode vanaf het moment dat Sybe ziek werd, overleed tot de eerste negen maanden daarna. Foekje is door haar lezers aangemoedigd om haar schrijfsels, zoals ze die zelf noemt, uit te brengen in een boek. Ze hoopt dat mensen die zelf ook verdriet en verlies hebben meegemaakt er troost in kunnen vinden. Ik denk dat deze mensen zich zeker zullen herkennen in het boek en dat het boek ze kan helpen in het proces naar het zoeken en zijn wie je werkelijk bent. Een thema dat veel mensen met een verlieservaring zullen herkennen.

Praktische informatie
Het boek Lief Zonnekind is geschreven door Foekje van der Heide en gedrukt door Pumbo.NI B.V. Het boek kost €24,95 en is onder andere te koop bij bol.com en diverse boekhandels. Gesigneerde exemplaren zijn bij Foekje zelf te bestellen via haar website: www.foekjevanderheide.nl 

 

Dit boek kreeg ik opgestuurd als recensie-exemplaar. Maar je leest hier alleen mijn eigen mening! Een product of dienst waar ik niet achter sta, schrijf ik niet over. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *