Bevallen | Wat een rijkdom

Als ik het voor iemand kon overnemen deed ik dat meteen! Dit was het mooiste, maar tegelijkertijd ook het gekste wat ik in mijn leven heb gedaan. Gek dat je tijdens je weeën denkt; nog even en dan is hij er! Is toch geweldig? Je doet het ergens voor.

Tuurlijk helemaal geweldig vond ik het nou ook weer niet, maar bijzonder was het sowieso!

Alles op het laatst…
Mijn weeën begonnen, nadat ik ’s ochtends gestript was, om 15:30u ’s middags. Op dat moment kwam mijn moeder nog binnen, want wij moesten nog een traktatie maken. Die hebben wij samen nog gemaakt! Daarna kwam mijn ex-schoonmoeder binnen, zij is nagelstyliste, dus ze heeft mijn nagels nog even gelakt. #nailsonfleek Mijn ex kwam rond 17:30u thuis en zag toen meteen aan mij dat ik weeën had. Ik had hem nog maar niet gebeld, want hij moest ook nog veilig thuis komen haha.

Wat wil ik eten?
Toen hij thuis kwam heb ik hem echt per direct naar de supermarkt gestuurd om biefstuk, filet american en carpaccio te laten halen! Dat wilde ik tenslotte hebben als ik bevallen was, want wij gingen gewoon voor een thuisbevalling! Ik had de perfect bevalling in mijn hoofd, mja….

Komedie!
Om mij toch een beetje te ontspannen, ging ik samen met mijn man temptation island kijken en Jochem Meijer. Daar kon ik tenminste hard om lachen tussen de weeën door, mijn ex verklaarde mij voor gek. Ik heb hem uiteindelijk maar naar bed gestuurd en ben zelf 3u onder de douche gaan zitten. Om 3:30 kwam de verloskundige.

Op naar het ziekenhuis!
Na 14u weeën zat ik op nog geen 3cm ontsluiting. Ik moest toen door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis kreeg ik een ruggenprik en weeën opwekkers. De zusters vroegen op dat moment aan mijn man of ik altijd zoveel praat, ja altijd zegt hij met een zucht. Oeps! Na ongeveer 4u gek te doen in het ziekenhuis zat ik jaahaaaa op maar liefst 3,5cm ontsluiting!

Toch maar een keizersnede
Noméh werd op dat moment ook rustiger en het hartje ging zachter kloppen. Het bleek dat de PH-waarden niet goed waren. Daarom moest ik per direct naar de OK voor een keizersnede. Om 8:30u hadden ze besloten dat ik een keizersnede moest en om 9:19u is mijn prachtige zoontje Noméh van maar liefst 9 pond en 55cm geboren!

Wat een rijkdom! Ik ben wel benieuwd naar jouw “bevallingsverhalen” of wat je graag wilde eten toen je bevallen was. Laat een reactie achter!

8 antwoorden op “Bevallen | Wat een rijkdom”

 1. Jeetje, wat een joekel! Haha. Mijn bevalling van Fenne duurde ook best lang.. Saar was binnen 3,5 uur geboren; dat ging zooo snel.. Ik wist niet wat me overkwam, haha!

  1. Ja groot kind haha! Uiteindelijk maar goed dat het een keizersnede was ? wooooow dat is snel inderdaad! Heeft ook zo z’n nadelen haha

 2. Flinke jongen. Fijn dat je met een goed gevoel kan terug kijken op je bevalling.

  Hier twee keer een snelle bevalling. De eerste 3,5 uur en de tweede 1,5 uur. Beide keren wilde ik een ruggenprik maar was ik al te laat. Achteraf gezien heel blij hoe het is gegaan. Alleen niet toen ik in de weeënstorm zelf zat.

  1. Nee die weeënstorm is verschrikkelijk! Maar fijn dat het zo goed is gegaan. En je had het dus snel achter de rug! Ook nog naweeën? ?

 3. Pfff wat heftig zeg! Mijn bevalling ik kan het juiste woord er nog steeds niet voor vinden? vreselijk in ieder geval hahah.
  Mijn man is de volgende dag naar restaurant “het achterhuis” gereden, daar verkopen ze namelijk de lekkerste carpaccio?

 4. Hier bij de eerste 32 uur over gedaan, waarvan ruim 24 uur stormweeën, uiteindelijk ruggenprik en weeënopwekkers.. kreeg nog een allergische reactie op de ruggenprik, verlamde totaal aan de rechterkant (gezicht, arm alles) m’n onderkant vond ik wel fijn had ineens weer praatjes en kon weer normaal ademhalen en wat eten. Toen na 32 uur in totaal kwam Scott 3380 gram en 51 cm.

  Zoë ging gelukkig wat sneller daarbij ben ik gestript om 12 uur voor de tweede keer met 39.9 weken. Om 19.00 begonnen de weeën om de 8-10 min.. toen om 21.00 weer stormweeën, elke minuut kwamen ze pff ellende! 22.30 kwam de verloskundige, 23.30 in het ziekenhuis, 23.50 lag ik in het prachtige bevalbad en om 00.40 is ze geboren in het bevalbad (als iemand gaat bevallen is in bevalbad echt een aanrader, het is zo mooi en fijn! En minder pijnlijk en amper bloedverlies enzo)

  1. Wauw inderdaad twee hele verschillende bevallingen, maar fijn dat het allemaal goed is gegaan en mooi dat je dit wilt delen ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.