De voordelen van jong moeder zijn

Wat er wordt verstaan onder jong moeder zijn is; Dat je voor de gemiddelde leeftijd van 29 jaar moeder bent. Dit was bij mij dus het geval. Ik was 24 jaar toen ik moeder werd van mijn zoontje Noméh.

Soms krijg ik de vraag of ik bewust voor kinderen heb gekozen? Ja, dat heb ik! HUH, je volgt toch ook nog een opleiding werd er dan gevraagd? Ja, waarom kan dat niet? Als jonge moeder ben je levendig, energiek en je krijgt je hele leven lang te horen; JEETJE wat een jonge moeder ben jij! Je wordt dus voor altijd jong genoemd, hoe mooi is dat? haha.

Zelfs geen studievertraging
Mijn zwangerschap heeft mij geen studievertraging opgeleverd. Natuurlijk heb ik wel wat toetsen overgeslagen, maar gelukkig had ik mijn Propedeuse al gehaald, dus ik mocht zelf uitmaken wanneer ik de toetsen ging inhalen. Afgelopen periode was daarom ook zo druk voor mij, toen heb ik de meeste toetsen in proberen te halen.

Lees ook: Anderhalf uur te laat!

Een tijdje geleden schreven jonge moeders een artikel voor het NOS over de voordelen van jong moeder zijn. Ik kon natuurlijk niet achterblijven, dus schreef ik hierover mijn blog.

Hippe opa’s en oma’s!
Wat ook een mooi voordeel aan jong moeder zijn is dat de opa’s en oma’s, mijn (schoon)ouders dus, ook nog jong, hip en levendig zijn. Ook zij waren vroeg ouders.

“Coole” papa en mama
Zelf hoop ik als jonge moeder dat mijn zoon later graag met zijn vrienden hier thuis komt om bijvoorbeeld voor te drinken als ze uit gaan. Ik was namelijk vroeger, uuuh 5 jaar geleden toen ik nog thuis woonde, ook graag met mijn vrienden bij mij thuis. Mijn ouders dronken dan gerust een biertje mee!

Echte mama’s zijn niet perfect
en perfecte mama’s zijn niet echt!
#quote #loedermoeder 

Weinig slaap!
Haha voor ik moeder werd ging ik geregeld in het weekend stappen en dan de volgende dag weer vroeg werken. Ik ben dus gewend aan weinig slaap en ik kan je vertellen dat dat best handig is. Mijn zoontje gaat om 18:30u ’s avonds al naar bed, maar dat betekend dat hij ook voor 07:00u wel weer wakker is. Dat is geen probleem voor de #loedermoeder, want ik hou nog steeds van af en toe een avondje stappen.

Zo weer fit en vitaal!
Doordat ik jong ben was ik na mijn keizersnede al snel weer op de been. Ik voelde mij snel fit na mijn bevalling. Hierin moest ik soms wat afgeremd worden door mijn ooh zo gezellige, maar ook “strenge” kraamverzorgster, want ik wilde natuurlijk weer TE snel gaan dan mijn lichaam aan kon.

Lees ook: Bevallen | Wat een rijkdom!

(Achter)kleinkinderen meemaken
Oohja, wat ook mooi meegenomen is; dat je een grote kans hebt om je (achter)kleinkinderen mee te maken. Maar daar denk ik liever nog niet over na, haha.

Ik ben benieuwd of er meer jonge moeders zijn die alleen maar voordelen zien. Laat jouw voordeel(en) in een reactie achter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.