TAG | De rotklusjes van het ouderschap

Onlangs werd ik door Maud van Maudgeniet.nl getagd voor de tag ‘De rotklusjes van het ouderschap’. En geloof me, dat zijn er best veel. Charlotte van Aukjeswereld.nl verzon deze tag en ik vul ‘m graag in!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Eerlijk gezegd knip ik ze niet zelf haha. Mijn schoonmoeder is nagelstylist en zodra het weer nodig is knipt zij de nageltjes van Noméh. Mijn man wil het ook wel eens doen. Ik doe het in ieder geval niet, eng!

En de teennagels? 
Eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dat doet mijn man dan vaak. Hij is zelf ook heel druk met zijn eigen nagels knippen! Ze mogen absoluut niet te lang zijn, dan wordt hij gek haha.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Het bed verschonen vind ik geen rotklusje, maar de was die ik eraan over hou wel. Ik vind de was doen het ergste “rotklusje” van de huishoudelijke taken. Mijn zoontje heeft een zwart hoeslakentje en daar zie je dan alles op, dus die wissel ik elke week sowieso. Het dekentje was ik wat minder vaak.

ECHTE MAMA’S ZIJN NIET PERFECT
EN PERFECTE MAMA’S ZIJN NIET ECHT.
#mommyquote

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Dit doe ik niet zo vaak, als ik zie dat ze erg vies zijn maak ik ze schoon. Zelf ben
ik verslaafd aan het schoonmaken van mijn oren als ik gedoucht heb. Zo fijn die wattenstaafjes! Ik probeer dit bij mijn kind te voorkomen. 

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Wij doen dat allebei eigenlijk, maar als mijn man eronderuit kan komen doet hij dat graag. Als de luier zelfs zo vies is schreeuwt hij wel eens heel hard om hulp. Hij doet zelfs billendoekjes in de neus, zodat hij de stank niet ruikt haha.

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?
Meestal ga ik uit bed ’s nachts. Dat is niet omdat mijn man dat niet wil, maar omdat hij te vast slaapt en niks hoort. Hij moet er ook vaak eerder uit dan ik in de ochtend. Als het weekend is gaat hij er wel vaker uit en dan kan ik zelfs een keer uitslapen.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
De eerste keer zijn we samen geweest, want dat vond ik best spannend en zielig voor Noméh. Nu ga ik vaak alleen! Mijn man werkt veel, dus heeft geen tijd om daarvoor vrij te nemen.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Meestal doe ik dat, maar als ik wat gepland heb en hij heeft opeens wat anders en kan niet thuis zijn bij Noméh, dan moet hij van mij wat regelen. Scheelt dat wij heel veel flexibele oppas hebben!

Dit was mijn eerste tag alweer; gelukkig vallen die “rotklusjes” allemaal nog wel mee en staat er tegenover deze “rotklusjes” een heel gelukkig en blij kind. Daar doe je het voor! Ga je de tag ook overnemen of heb je dat al gedaan? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw antwoorden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.