PCOS || Gepland zwanger tijdens de studie

Vaak krijg ik de vraag van mensen of mijn zwangerschap wel gepland was. Aangezien ik 23 jaar was toen ik zwanger werd, een opleiding doe en ook nog 28 uur werk. Mijn antwoord daarop is: JA!

Onregelmatig ongesteld

Op latere leeftijd (16 jaar) werd ik pas voor het eerst ongesteld. Na één keer ongesteld te zijn geweest bleef mijn menstruatie uit en ik geloof ongeveer een jaar later werd ik weer een keer ongesteld. En zo ging het eigenlijk jaren! Ik ben uiteindelijke wel aan de pil gegaan, want een tienermoeder worden was geen wens van mij. Vanaf het moment dat ik aan de pil ging werd ik elke maand (kunstmatig) ongesteld.

Lees ook; De voordelen van jong moeder zijn

Ontpillen

Op dat moment had ik geen idee dat kunstmatig ongesteld zijn er niet voor zorgt dat je een eisprong krijgt en dus de kans om zwanger te worden nihil is. Toen we gingen trouwen besloot ik twee maand voor de bruiloft te stoppen met de pil. Dat was december 2013. Na een half jaar was ik nog niet ongesteld en ging ik naar de huisarts. Dat mijn lichaam tijd nodig had om te ontpillen wist ik wel, maar het voelde niet goed. Aangezien ik al eerder met mijn menstruatieklachten bij de huisarts ben geweest hoefde ik niet nog verder te ontpillen en kreeg ik meteen een verwijsbrief voor de fertiliteitskliniek.

Lees ook; Bevallen | wat een rijkdom

PCOS

Bij de fertiliteitskliniek was al snel duidelijk dat ik PCOS had (%). Dat betekent dat mijn eierstokken vol eitjes zitten, maar niet groot genoeg worden om te ovuleren. Mijn eisprong bleef dus uit! Na een paar behandelingen te hebben gehad en we inmiddels een jaar verder waren was ik nog niet zwanger.

“Naast het zwanger worden had ik een nieuw doel in mijn leven; de bachelor opleiding Social Work deeltijd behalen!”

Twijfel om een studie te doen

Twijfelen deed ik altijd al om nog een deeltijd HBO studie te gaan doen, maar omdat ik zo moeilijk zwanger kon worden was die keuze zo gemaak. Ik bedacht bij mijzelf; wat als ik nooit zwanger word? Dan heb ik mijn studie laten zitten en daar ga ik spijt van krijgen. Dus naast het zwanger worden had ik een nieuw doel in mijn leven; de bachelor opleiding Social Work deeltijd behalen!

Yeuuuuuuh, zwanger!

Toen ik een jaar bezig was met mijn opleiding bleek ik na een operatie, suikerziekte tabletten en Clomid zwanger te zijn! Woehoeeeeee, ik was in mijn leven nog nooit zo blij geweest. Echt de timing was perfect! Ik moest nog een paar toetsen maken voor mijn propedeuse en die heb ik dan ook gehaald. Nog meer blijdschap! Met mijn dikke buik kon ik dat papiertje in ieder geval ondertekenen en in handen nemen. Die is binnen!

Hoe ik uiteindelijk zwanger ben geworden en hoe ik mijn studie zwanger heb kunnen doen vertel ik jullie graag in één van mijn volgende blogs! Graag hoor ik ook ervaringen van anderen, dus laat een reactie achter.

12 antwoorden op “PCOS || Gepland zwanger tijdens de studie”

  1. Wat fijn om te lezen dat het uiteindelijk toch gelukt is zeg! Wat een pittige route moet dat zijn geweest, en dan ook nog naast je studie. Ik heb enorm veel bewondering voor je!

    1. Wat lief zeg! Ja was pittig, maar alles is goed gekomen en we gaan al naar het laatste jaar. Dus dat gaat ook vast goed komen ☺️

  2. Hier ook pcos gehad. 2,5 jaar aan de pillen en injecties geweest zonder resultaat. Heel heftig was dat. Daarna een behandeling in het alternatieve circuit gehad. En toen….zwanger! Inmiddels mama van 2 en dolgelukkig met mijn jongens! Knap hoor dat je er nog een studie naast deed. Ik vond t emotioneel en lichamelijk behoorlijk slopend. En super dat t gelukt is!

    1. Ik vond het ook slopend en emotioneel, want iedereen om mij heen werd wel zwanger. De studie hield mij eigenlijk overeind en ben heel blij dat ik dat gedaan heb! Lief van je en wat fijn dat je er ook twee jongens hebt lopen. Ooit hoop ik ook op een tweede, maar ik wacht nog even haha.

  3. wat een proces! ik heb voor mijn tweede een jaar moeten wachten om zwanger te worden, leek toen al zo eindeloos, dus ik vind het altijd heel moedig hoeveel mama’s doorstaan om hun wens te doen uitkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.