Verrassingsreis deel 2 | Drie dagen slenteren in Gdànsk!

Zoals jullie eerder in mijn blog over de verrassingsreis naar Gdànsk hebben kunnen lezen zijn wij blij dat wij deze reis geboekt hebben. In mijn blog; verrassingsreis deel 1, heb ik vooral verteld wat vooraf is gegaan aan de reis. In deze blog “deel 2” vertel ik hoe wij de dagen daar hebben doorgebracht. En ik kan je vertellen dat het zwaar was!

#wewordenoud

Op naar Gdànsk!
Maandag 11 december zouden wij om 11:35u vliegen vanaf Eindhoven AirPort! Maar wij hadden natuurlijk het geluk dat het heel hard sneeuwde, dus vlogen wij pas om 15:30! Natuurlijk lieten wij de pret niet bederven, want hoe mooi is het, we hadden een heel vliegtuig vol Nederlanders naar Gdànsk en dan ook nog in hetzelfde hotel. Dus de flessen wijn werden op het vliegveld al open getrokken en het was daar al gezellig!

Wisselkoers
Wij waren natuurlijk weer lekker voorbereid haha, want toen wij op het vliegveld in Gdànsk aankwamen, kwamen wij er pas achter dat we niet met euro’s konden betalen. Hoezo blond? Gelukkig stond er een pinautomaat, dus konden wij meteen geld pinnen. Het hele vliegtuig zat vol Nederlanders en die wisten de wisselkoers wel. De wisselkoers was zo; €1,- is omgerekend 4,2306 Poolse Zloty. Dus als we alles deelden door 4 wisten we hoeveel euro het ongeveer zou zijn wat we in Gdànsk betaalden.

Eindelijk aangekomen
In Gdànsk aangekomen hadden we een taxi besteld. Deze koste 80 Zloty’s naar het hotel. Dat is omgerekend ongeveer €20,- en we waren met 5 personen, dus €4,- p.p. We zaten ongeveer 30 min in een taxi, toen wij aankwamen bij een mooi “beauty and the beast” hotel! #sprookjesbestaan

Het feest kon beginnen! Meteen andere kleren aan, want we gingen met een hele groep uiteten. Voor 20 Zloty’s (5 euro) werden we naar het centrum gebracht, naar de grote rotonde met het paard! Dat was de centrale plek in het centrum waar altijd wel taxi’s stonden.

WAUW!!!! Het was natuurlijk bijna kerst, dus er was kerstmarkt! Met van die gave kitschie kerstballen, gluhwijn en allemaal lekkere dingen!

We zijn onder de poort door gelopen en daar was DE straat van Gdànsk! Prachtig!!! Het leek wel een beetje op Amsterdam, van die hoge heren huizen in allemaal verschillende kleuren. Daar zagen we een leuk eet tentje. Voor 150 Zloty’s (€37,5) p.p. zijn wij uiteten geweest. Hier kan je niks van zeggen, want we hebben de hele avond daar gezeten en goed luxe gegeten met lekkere cocktails.

Het leuke van Gdànsk is dat je allemaal pubs hebt. Dus daar moesten we natuurlijk ook een kijkje gaan nemen. Als we in Nijverdal al van die #kroegtijgers zijn, waarom daar dan niet? Op maandagavond was er één pub waar het druk was en er werd ook nog eens karaoke gezongen! Gelukkig vinden wij dat geweldig, dus hebben wij een poging gewaagd om te zingen. De Spice Girls met Wannabe mocht natuurlijk niet ontbreken. Dit klonk vast geweldig haha. Die avond was het mooi laat geworden, we waren om 3u ’s nachts terug in het hotel.

We wilden er de volgende dag vroeg uit, want eigenlijk hadden we maar één dag om Gdànsk in daglicht te zien. Dus hebben we de wekker op 9u gezet.

Dag 2
De wekker ging en we stonden eigenlijk vrij snel allebei fit naast ons bed, nee dat lieg ik haha. We hebben eerst een keer de wekker uitgedrukt en mijn vriendin had de telefoon verder weg liggen, dus die moest nog uit bed om hem uit te doen. Gelukkig maar, want toen was ze klaarwakker en ik dus ook!

Wat gaan we doen?
Wat een domme vraag, wij gaan natuurlijk Shoppen!!!!! We gingen naar een groot overdekt winkelcentrum en hebben daar rondgekeken. Er stonden buiten de winkels kraampjes waar je dingen kan proberen. Zo werd ook ons haar gekruld met een krultang. We waren natuurlijk nog wel een beetje brak, dus het was al snel tijd voor koffie! Dus echt winkelen zat er ook niet in. Dan maar weer terug naar de kerstmarkt, want in Nederland kunnen we ook wel winkelen en de kerstmarkt was zo leuk. Dat zie je in Nederland niet!

Het terras op
Om 15u vonden we het wel weer mooi geweest en zijn we bij de haven op een terras gaan zitten. Ja inderdaad, een terras! Ze hebben namelijk overal heathers en dekentjes! We hadden daar zoveel leuke mensen ontmoet en 2 meiden die we ontmoet hadden kwamen ook bij ons op het terras zitten. Voor we het wisten was het alweer 19u! Gauw terug naar het hotel optutten en weer uiteten!

De laatste avond
We gingen weer met een hele groep uiteten bij een pizzeria. Een paar mensen die de eerste avond mee waren zijn afgehaakt, wellicht dat wij te luidruchtig waren? haha. We wilden op tijd naar bed, maar dat is helaas niet gelukt. Want na het eten zijn we naar een kleine club gegaan waar we hebben gedanst en gedronken. Ja hoor, het was weer 3u. Deze keer moest de wekker niet op 9u, maar op 6u! Dit overleven we dan ook wel weer….

Op weg naar het vliegveld
Dat was lastig wakker worden zeg. Aan de ene kant was ik ook wel weer blij om naar huis te gaan, want ik had tenslotte mijn zoontje 3 dagen niet gezien. We stonden om 7u beneden klaar om naar huis te gaan. We hebben weer een taxi gedeeld met elkaar.

Op het vliegveld aangekomen hadden we best trek, dus hebben een Mc Donalds opgezocht om daar te ontbijten. Wij hadden dit niet als enigste bedacht, want die andere twee meiden die we ontmoet hadden kwamen we daar ook weer tegen haha. Ze hadden het op het vliegveld de hele tijd over vertragingen, maar gelukkig vlogen we nu wel op tijd. Toen mijn vriendin en ik het vliegtuig inliepen kwamen we erachter dat er anderen op onze plek zaten. Wij kregen andere plekken, wij mochten bij de deur zitten! Heerlijk, we konden de benen lang uit gooien. We zaten nog niet in de lucht en we vielen al in slaap! #gesloopt

Op weg naar huis!
Even afscheid nemen van de mensen die we ontmoet hadden en snel naar huis. Oohja, we wilden eerst nog een dagje winkelen in Eindhoven, maar we waren zo moe dat we daar geen zin meer in hadden. We hebben de auto opgehaald en zijn één streep naar huis gereden. Toen ik thuis kwam heb ik eerst mijn vriendin afgezet en mijn zoontje opgehaald. Wij zijn meteen samen op de bank geploft en die dag er niet meer af gekomen!

Jullie begrijpen vast dat ik van dit weekend wel een paar dagen last heb gehad. Ik ben dit namelijk niet meer gewend, want wij hebben in 3 dagen en 2 nachten tijd 8 uur slaap gehad! Dit was het allemaal waard, want ik zou het zo weer overdoen. Het was geweldig! Ik raad iedereen aan om deze verrassingsreis te boeken, dus hou de aanbiedingen in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.