Een brief aan mijn zoon!

Het is 00:33 en jij ligt heerlijk te slapen in je eigen “huisjesbed”, zoals je het zelf zo mooi noemt. Mama schrijft deze brief met tranen in haar ogen, want ik ben ongelofelijk blij dat je weer thuis bij mama bent kleine man. Na een uiteraard super leuk mannenweekend bij je vader. Ik schrijf deze brief voor jou, omdat ik soms niet weet wat er in dat koppie van je omgaat en dat ik wil dat je weet dat mama haar best doet. Mannetje deze brief is voor jou!

Lieve Noméh,

Het laatste jaar heeft mama een aantal keer een blik op jouw gezicht gezien die voor mij nieuw was. Was dit dan een blik van onwetendheid? Want wat is er toch al veel gebeurd in jouw korte kinderleven!

Mannetje waar denk jij dan toch aan? Wat gaat er toch allemaal in dat koppie van jou om? Ik weet het soms echt niet, maar mama weet wel dat het niet jouw beste jaar was. Jij hebt nu namelijk twee huizen, twee ’safe havens’ waar jij mag wonen. En hoe jij dat zo mooi zegt in kinderlogica; “Mama ik heb twee slaapkamers en twee ramen!” Hoe positief wij dit ook maken voor jou, ook jij hebt door dat het anders zou moeten zijn.

Mama weet ook dat ze ongelofelijk trots is op hoe jij bent, hoe jij je ontwikkelt en hoe jij het doet in je jonge leven. Ja Noméh die speen MOET zeker een keer weg, maar wij hebben een afspraak hè? Op 5 december gaan alle speentjes met Sinterklaas mee in de boot. Mama weet echt wel dat het niet makkelijk voor je is en dat die speen en knuffel jou die geborgenheid geeft die jij het laatste jaar nodig hebt gehad. En mama vindt het niet erg, zo blijf je nog meer mama’s ini mini kindje.

Soms vraag je aan mij; mama is dat papa’s plek? En dan wijs je naar het lege plekje in mama’s bed. Nee lieverd, dat is nu jouw plekje als jij wakker wordt. Zodra je wakker bent, kruip je heerlijk tegen jouw mama aan. Het is dan alleen jij en ik. Deze momenten wil mama dan graag stilzetten, want voor je het weet ben je groot. Ennnnnn heb jij even geluk; Papa heeft ook een eigen bed met ook zo’n fijn plekje voor jou. Want weetje lieve Noméh; er is altijd een plekje voor jou naast papa en mama, wat er ook gebeurd!

Ik heb niet op al jouw vragen een antwoord, maar wat ik wel weet is dat Mama en ook papa altijd onvoorwaardelijk van jou blijven houden tot aan de maan en weer terug!

Een hele dikke knuffel, mama

4 antwoorden op “Een brief aan mijn zoon!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.