HOME | Rust in je huis is rust in je hoofd.

“Rust in je huis is rust in je hoofd”, een gezegde dat door veel Nederlanders gebruikt wordt. Dit kan ik bevestigen, als ik een chaos heb in huis kan ik weinig andere werkzaamheden verrichten. Nu ik ook bezig ben met deze blog kijk ik om mij heen en is het rustig in huis, dan typ ik zo van mij af. Daarom heb ik gekozen voor een licht huis met veel ramen en de muren wit.

Eindeloos project
Verbouwen blijft altijd een dingetje in dat huis van mij. Iets met een levenslang projectje, maar het huis is steeds meer af en wordt steeds meer eigen. Iets met help mijn (ex) man is klusser. Zeven jaar geleden heb ik dit huis samen met mijn ex gekocht. Een oud huis waar veel aan gedaan moest worden. Alles was nog enkelglas, slecht geïsoleerd en het had zelfs een gaskachel. Dat het een project zou worden wisten wij wel, maar een levenslang project hadden wij niet op gerekend. Wij hadden het allebei nog goed thuis en in de avonduren en weekenden gingen wij samen klussen. Ideaal als je dan na het werk gewoon thuis kan aanschuiven bij het eten. #familygoals

Ons paleisje
Na 15 maanden ploeteren en zweten was het dan eindelijk zover om in ons eigen paleisje te gaan wonen. We konden niet langer wachten tot na onze trouwdag (3 weken later) en echt vanuit huis te gaan trouwen. Duhuuuuuu, dan wil je natuurlijk meteen in je huis slapen als je zo lang gewacht hebt. Zal dit ongeluk gebracht hebben op ons huwelijk? Haha.

En weer door met verbouwen
Na een aantal jaren toch spijt dat wij niet meteen een aanbouw hebben gedaan. Daar gaan we weer, was het eerste wat ik dacht. Maar als die geweldige ex van mij iets bedacht, dan moest het ook gebeuren. Dus in juni 2018 toch maar gestart met de aanbouw. Niet wetende dat wij de hele benedenverdieping opnieuw op z’n kop zouden gooien. Wij hebben alles opnieuw laten stukadoren, schilderen en betegelen.

Helaas duurde de verbouwing iets langer dan gepland. En hebben wij t/m maart 2019 boven geleefd, maar het is prachtig geworden. En het gelukje heb ik dat ik in dit huis kan blijven wonen en de verbouwing niet voor niks is geweest. Nu is het volgende project; het eigen maken samen met mijn zoontje, maar wij zijn al goed op weg.

Licht huis
Wat vinden jullie van veel licht in huis? Ikzelf vind dit rustig en overzichtelijk. Als het licht is in huis krijg ik zelf meer rust in mijn hoofd, daarnaast moet het natuurlijk ook nog wel opgeruimd zijn haha. Ondanks dat ik al een licht huis heb, vind ik een aanbouw met een lichtkoepel ook prachtig. Zelf hebben wij er ook over nagedacht om een lichtkoepel te laten plaatsen, maar uiteindelijk toch niet voor gekozen. Misschien weer een volgend project? Laat het mijn ouders niet lezen, oeps.

“Rust in je huis is rust in je hoofd.”

Ben jij door deze blog nou overtuigd van een licht huis en wil je meteen aan de slag, zodat je rust krijgt in je hoofd? Ga dan naar de website van Bouw-handel en krijg advies op maat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.