Katermama | Hoe blijf ik een leuke moeder?

Wanneer vind ik mijzelf een goede moeder? Ik vind het knap lastig om dit blog te plaatsen. Maar als #mamablogger is het goed om soms uit mijn comfortzone te stappen. En wat is nou een mooier moment om deze blog te plaatsen dan na één van de mooiste feestjes van het jaar: Dauwpop.

Dauwpop

Één keer per jaar is er in Hellendoorn een super gaaf festival: Dauwpop. Het hele jaar kijken we al uit naar dit feest. De oppas voor de komende 15 jaar had ik al geregeld toen ik nog zwanger was ?. Mijn ouders zeiden altijd: “Met hemelvaartsdag (Dauwpop) passen wij wel op!”

Dit jaar was het 2e jaar dat ze op mochten passen. Dit jaar was dauwpop trouwens niet op Hemelvaartsdag, maar op een gewone mooie zonnige zaterdag in mei.

Na een geweldige dag werd ik afgelopen zondagmorgen, wakker met een flinke kater en een droge mond.

Het café in!

Aangezien ik gepland jong moeder ben geworden en veel vriendinnen heb die nog geen kinderen hebben, zoeken wij nog regelmatig een café, discotheek of feestje op. Mag je als moeder nog wel uitgaan of moet je alleen maar thuis zijn bij je gezin? Wat vind jij? Ik vind dat dat zeker niet hoeft!

Wat mensen van mij vinden of hoe ze over mij denken, vul ik al snel voor ze in. Maar iedereen heeft toch wel eens een kater na een avond flink doorhalen? Dus ik heb ook wel eens op zondagmorgen een flinke kater! #katermama

Als #workingmom en #studentmom vind ik dat ik het af en toe verdien om het huis te verlaten en Quality time voor mijzelf te hebben. En om de volgende dag weer een leuke moeder & vrouw te zijn heb ik het nodig om af en toe eens flink uit mijn dak te gaan en hierbij wat alcoholische drankjes te nuttigen.

Een schuldgevoel

Daar staat tegenover dat ik een schuldgevoel krijg tegenover mijn zoontje. Ik zorg er daarom (vaak) voor dat ik pas wegga als hij in bed ligt en in de ochtend voor hem klaar sta als hij weer wakker is.

Als mijn man en ik een keer samen uitgaan, schakelen wij de hulp van mijn ouders of schoonouders in. Noméh gaat dan een nachtje logeren. Hij heeft bij zowel mijn ouders als mijn schoonouders een eigen kamer met bedje, dus kan daar prima zijn. Als je dezelfde vriendengroep hebt is het niet altijd haalbaar om samen naar een feestje te gaan, dus als Noméh daar kan slapen, is dat fijn en anders gaat één van ons.

Toch is er niks mooier dan na een avond lekker los gaan, wakker worden met een knuffel van mijn zoontje! Twee paracetamol van 500mg erin en ik ben weer DE man, uuuuuuh ik bedoel vrouw haha.

Heb jij als drukke mama ook wel eens een kater of ben ik de enige? Ik ben heel benieuwd. Laat je een reactie achter?

8 antwoorden op “Katermama | Hoe blijf ik een leuke moeder?”

  1. Ik ben zelf ook jonge moeder(24) en herken mezelf hier heel erg in mijn zoontje is nu 7 maandjes maar ben de eerste in onze vriendenkring met een kindje maar ook wij hebben niet de behoefte om in de weekenden stil te zitten
    En ik vind dat dat ook niet nodig is je moet als moeder gewoon ff de tijd voor jezelf nemen om er weer 100% tegenaan te gaan anders word het je een keer teveel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.