Mijn eigen opleiding

And so the adventure begins; Kan je EIN-DE-LIJK blij zijn dat je geslaagd bent, staat het verdere leven voor de deur. En dan? Een tijdje geleden had ik deze blog al klaar, maar twijfelde om het te plaatsen. Want ik ben (was) bang voor de reacties van anderen. Nu ben ik 4 juli 28 jaar geworden en ik voel dat het mijn jaar gaat worden. I don’t give a fuck, let’s do this!

Na het behalen van mijn filologie had ik alweer van alles in mijn drukke ADHD hoofd gepland toen ik nog maar een dag wist dat ik afgestudeerd was voor mijn bachelor opleiding Social Work. Zal ik dan een master gaan doen? Of zal ik toch gaan solliciteren naar een docenten baan, want ik heb tenslotte de minor “tweedegraadsdocent” afgerond. BAM een mooi baan, mooi salaris en gelijk vakantie met mijn zoontje.

En toen hoorde ik het in mijn achterhoofd; RUST CHAR, neem rust! Jij bent aan de beurt. Na 24 jaar school zonder tussenjaren is het tijd om afscheid te nemen van het “studenten leven”. En is het tijd om te doen waar je echt gelukkig van word.

“Wanneer jij je blijft focussen op wat je niet hebt, zul je nooit tevreden zijn met wat je wel hebt.”

(Pylarzyck, 2019)

Bovenstaande quote inspireerde mij toen ik hem hardop las. Zo is het gewoon. Ik mag tevreden zijn met wat ik tot nu toe bereikt heb in mijn leven. Ik voel mij een onafhankelijk vrouw die haar eigen koers vaart. Wat heb ik wel? Een donders gave baan waar ik elke dag weer met vreugde van geniet. Een opleiding heb ik dan toch niet meer nodig? Ja wel, nu is het tijd voor mijzelf. Mijn eigen opleiding. Wie ben ik en welke doelen ga ik mijzelf stellen? Om ze vervolgens uiteraard te behalen.

Het komende jaar ga ik mij eigen maken, het naar mijzelf toetrekken. Dit wordt mijn jaar! Veel moeders zullen dit egoïstisch vinden klinken, maar ik ben ook moeder. Het geluk en succes van mijn kind begint bij mij. Lees met die gedachte nog een keer dit stuk en je snapt wat ik bedoel.

Pylarzyck (2019) benoemde in één van zijn eerste podcasts; “Het is jouw leven, jij hebt je doel en jij doet je ding”. Met andere woorden; wat anderen van je vinden moet je los laten. Het is jouw koers die je vaart! Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ga ervoor. Dit wordt mijn jaar!

10 antwoorden op “Mijn eigen opleiding”

  1. Mooi stuk Charell! Interessant: “mijn eigen opleiding”, mooi geschreven. Ben erg benieuwd naar jouw doelen. ??

  2. Mooi geschreven, net zoals je schrijft “ Het geluk en succes van mijn kind begint bij mij “
    Dat is zeker waar! Volg je gevoel! Een gelukkige mama, een gelukkig kind ??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.