Het lievelingsknuffeltje van Noméh

Kennen jullie het liedje; “olifantje in het bos?” Ik zing het liedje regelmatig voor mijn zoontje, want mijn zoontje z’n lievelingsknuffel is namelijk een olifantje. Helaas heeft dit lieve olifantje wel losgelaten en is z’n eigen pad gaan bewandelen.

Zoals jullie wel eerder hebben gelezen ben ik erg blij met de oppas oma’s van Noméh! Maar als Noméh bij oma (mijn moeder) is geweest is er altijd wel wat zoek of kwijt. Zo ook die ene keer dat z’n knuffeltje weg was…..

Reserve knuffels
Ollie was z’n eigen weg gegaan in het centrum van Nijverdal. Gelukkig had ik nog twee reserve knuffeltjes aangeschaft bij Bengels & Ko in Rijssen. Oma kon Ollie negens vinden, ze had zelfs al naar reguliere winkeliers gebeld of hij ergens in een winkel gevonden was, maar helaas! Een dag later stond er een berichtje op Facebook, zie foto hieronder. Ik kreeg appjes, belletjes en werd op Facebook getagd of dit knuffeltje van Noméh was.

“Ons kent ons”
Dit is een gezegde in Nijverdal, omdat wij een klein dorpje zijn letten we allemaal goed op elkaar en op elkaars knuffels haha. Door al die berichtjes werd Noméh na een dag al herenigd met z’n knuffeltje!

Genieten van elk “knuffel” moment
Het is zo aandoenlijk om mijn zoontje met z’n knuffeltje te zien kroelen. Als hij de fles drinkt houdt hij z’n knuffel naast z’n hoofd en friemelt, als hij bij mij zit met de speen in de mond houdt hij het knuffeltje in z’n kleine handjes en als hij naar bed gaat friemelt hij met het knuffeltje boven z’n hoofd. Hij heeft zo z’n eigen maniertjes voor elk moment van de dag.

Ollie de mascotte
Voordat mijn zoontje uiteindelijk “Ollie” mocht houden als lievelingsknuffel zijn er genoeg discussies in dit huis vooraf gegaan. De mascotte van Feyenoord heet namelijk ook Ollie en is ook nog eens een olifant. Mijn man als echte Ajax supporter kon dit natuurlijk niet accepteren, mja ook hij is een vader en doet alles voor z’n kind. Als Noméh blij is met z’n knuffel is hij het ook, ALS hij maar wel voor Ajax is!

Waarom is een knuffel nou zo belangrijk voor een kind? En wat is de beste manier om met een “lievelingsknuffel” om te gaan. Dit alles vertel ik later in een nieuwe blog; “de regeltjes van de lievelingsknuffel!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.