Traktatie | Er is er eendje jarig!

Nou dat was even zoeken en nadenken wat voor traktatie ik voor Noméh z’n #firstbirthdayparty zou gaan maken, maar het is gelukt!

Een beetje van mij en Pinterest
Pinterest heb ik afgezocht naar verschillende traktaties. Veel leuke dingen heb ik voorbij zien komen, wat zijn mensen toch creatief! Voor een eenjarige vond ik niet alles leuk om te trakteren, daarom heb ik ervoor gekozen om bad eendjes te doen. De meeste kinderen vinden het leuk om onder douche of in bad te spelen, tenminste die van mij wel.

Eerst was het de bedoeling om plastic speeldieren te doen als traktatie met een doosje rozijnen op de rug, maar het zoontje van mijn gastouder werd 2 maand geleden al één en die heeft dat toen getrakteerd. Tja, dan is dat niet leuk als ik dat ook ga doen en ik hou er van om dan iets exclusiefs te hebben. Dus goed idee, weg ermee, ik ga voor de badeendjes!

Alles afgezocht
Misschien heb je het al wel in mijn blogs kunnen lezen, maar ik ben de makkelijkste ook niet en vind niet alles mooi. Dus wilde ik zwarte bad eendjes, maar denk je dat ik die ergens kon vinden? Nou niet dus. Ik heb internet afgezocht en in verschillende webshops gekeken, maar overal gekleurde eendjes en géén zwart. Ja en als ik zwart vond was het te duur en voor een traktatie moet het wel leuk blijven. Naar uren te zoeken op min telefoon heb ik ze EINDELIJK gevonden. Toen ik ze wilde bestellen hadden ze er maar 8 op voorraad en ik moet er 20 hebben. Nou ik kon dus weer verder gaan zoeken. De moed zakte op dat moment in mijn schoenen! Een paar dagen voor z’n verjaardag dacht ik: “Dan ga ik maar voor de plastic dieren”. Dus ik had die dinsdag de dieren bij de HEMA al gekocht om de andere traktatie te gaan maken.

Het is een wonder
Woensdag was ik aan het werk en ging ik met mijn cliënten naar de Action om knutselspullen te halen. Loop ik daar zo plotseling tegen bad eendjes op in de kleuren; zwart, wit en grijs! Dat kan toch niet waar zijn. Ik bedacht me geen moment en heb de eendjes die er in die kleuren nog waren meegenomen, maar liefst drie haha. Toen heb ik mijn schoonzusje gebeld en die is meteen naar de Action in Nijverdal gegaan om te kijken wat daar nog was. Daar hadden ze er nog zeven en toen zat ik op tien bad eendjes! En heb ik even geluk met mijn buurvrouw die bij de Action werkt. Zij heeft er nog weer 10 voor mij meegenomen. YEUUUUUUH, Ik heb mijn bad eendjes in de juiste kleur!!! #deaanhouderwint

De voorbereiding
De avond voor “het feest” bij de gastouder heb ik de traktatie klaargemaakt. Lekker op tijd weer natuurlijk! Mja, ik had ook pas net de bad eendjes in huis. Toen ben ik met mijn goeie gedrag meteen achter de computer gegaan om de foto’s te printen. Nou je raadt het vast al, het kan nooit normaal gaan bij ons; DE PRINTER DEED HET NIET! En ik zou en moest een foto van Noméh met de tekst “ er is er eendje jarig” aan de traktatie hebben. Dus ook hier wint de aanhouder weer, na een uur deed de printer het weer. En vraag me niet hoe, ik heb werkelijk waar geen idee!

Lees ook: Cakesmash | Een ramp of een feestje?

De traktatie klaarmaken
De traktatie op zich is niet heel moeilijk om klaar te maken, daar was ik zo klaar mee. Als lekkernij heb ik yoghurt rozijnen bij de HEMA gekocht en die doosjes heb ik ingepakt in zwart papier van de IKEA. Toen heb ik met een zwart gestreept draad/touw (ook van de ikea) het doosje onder de bad eend vast gemaakt. Het touw/draad heb ik 4 keer om de eend gedraaid, de foto eraan vast geknoopt en klaar is de traktatie!

Noméh’s eerste verjaardagsfeestje!
Donderdagmorgen 1 maart mocht Noméh trakteren bij de gastouderopvang. Dit was een groot succes, die dag moest ik werken en kreeg ik allemaal leuke foto’s toegestuurd. Mama kon dus mee genieten met “het verjaardagsfeestje”! En ook daar werd groot uitgepakt met een zelfgemaakte muts, slingers en er werden liedjes gezongen. Credits voor de gastouder!

Wie jarig is trakteert!
Vind jij de traktatie van mijn zoontje ook zo leuk en wil jij ook 3 bad eendjes (zwart, wit en grijs) voor jouw zoontje of dochtertje? Laat dan een reactie achter onder dit bericht en wie weet heb jij binnenkort deze bad eendjes in huis.

Vind jij deze traktatie ook zo leuk en wil jij dit ook gaan maken, maar heb je nog wat vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

4 antwoorden op “Traktatie | Er is er eendje jarig!”

  1. Ahh wat leuk!! Mijn dochter is net 2 geworden en het is een betje traktatie stress maar ik zag dit op Instagram en ik dacht zo leuk. Ik vroeg aan haar zullen we dit trakteren ze zij nee mama die wil ik zelf hebben! Dus toen dacht ik waarom doe ik niet mee. Superleuke actie en superleuk blog ! Vriendelijke groetjes Elisa!

  2. Aah wat super leuk!?? Bink is jarig in september maar dit is ook een super leuke om afscheid te nemen binnenkort op peuterspeelzaal! Er gaat een eendje weg! Super tof idee van je’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.