Forest and Bear || De creatieve uitlaatklep voor Machteld!

Een tijd geleden ontmoette ik Machteld via instagram. Sinds een paar maanden is ze haar eigen webwinkel gestart “Forest and Bear”. Ik bewonder deze vrouw, want wat knap dat je binnen een paar maanden je eigen producten op de markt weet te brengen terwijl je net een baby’tje hebt van een paar maanden. #respect

Wie is het gezicht achter Forest and Bear?
Haar naam is Machteld, 30 jaar, woont samen in Haarlem en heeft twee zoontjes (2,5 en 6 maanden). Naast eigenaresse te zijn van “Forest and Bear” werkt ze als IT-er in de financiële wereld. Forest and bear is haar trots en creatieve uitlaatklep, want ja dat is ze zeker creatief!

Lees ook; UNBOXING || Box & Baby, eerste trimester box.

In je verlof een webwinkel starten, wie bedenkt het?
Nou Machteld dus! In januari 2018 is hun tweede zoontje geboren. Na de eerste paar weken doorgekomen te zijn bleek dat ze veel tijd had. Veel tijd? Ik weet niet hoe zij het doet, misschien een keer om tips vragen, want ik kwam tijd te kort. Haha. Maar goed, ze had geen tijd om grote projecten op te pakken, maar wel tijd om (meestal met 1 hand) wat dingen te doen op haar laptop of telefoon.
Het idee voor Forest and Bear kwam eind maart toen ze de verjaardag was vergeten van een vriendin. #shithappens

“And so the Adventure begins!”
(Forest and Bear, 2018)

Ze voelde zich er goed stom over en is gelijk op zoek gegaan naar een verjaardagskalender, want verjaardagen vergeten wilde ze nooit meer. In haar eigen woorden: “Alleen kon ik er geen vinden die goed in ons interieur paste en als ik er dan één vond was die belachelijk duur.” Omdat grafisch ontwerpen altijd een hobby van Machteld is geweest is ze toen gestart met ontwerpen van een kalender en vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Overigens staat haar webwinkel gevuld met producten, maar staat die kalender nog steeds in de planning om af te maken!

De inspiratiebron
Machteld haalt overal haar inspiratie vandaan. Als ze iets leuks ziet maakt ze er een foto van en zet het in haar telefoon. Deze week heeft ze op verzoek een kaart ontworpen voor een bruiloft, de quote daarvoor komt uit een sprookje en had ze toevallig een paar weken geleden opgeschreven om nog wat mee te doen.

Leuk voor in ieder interieur
De stijl van Forest and Bear is strak, rustig, maar wel vrolijk! Het past daardoor makkelijk in verschillende interieur-stijlen. Zo zijn de posters voor de kinderkamers in verschillende kleuren te krijgen en werkt ze ook veel met zwart-wit. Ook bij de invulboeken is er veel keuze qua design. Dat is mogelijk, omdat ze elk boekje zelf in elkaar zet, zo is er voor ieder wat wils. Staat het perfecte product er dan nog niet tussen? Dan is maatwerk vaak ook mogelijk, gewoon even een e-mail of DM sturen via instagram voor meer info.

Leuk weetje?
Creatief op de computer, maar tekenen met de hand HO MAAR! Ze kan dus ab-so-luut niet tekenen met pen en papier, echt geloof haar maar als ze zegt dat ze geen rechte lijn op papier krijgt. Tekenen op de computer gaat daarentegen gelukkig prima en kan ze alles maken wat er in haar hoofd zit.

Praktische informatie
De leuke producten van Forest and Bear zijn nu te bestellen met een korting van 20% op www.forestandbear.nl met de kortingscode [ COLDCOFFEEMOMMY ], betel dus nu! En om op de hoogte te blijven van alle leuke nieuwe ontwerpen van Machteld; volg haar dan op instagram.

5 antwoorden op “Forest and Bear || De creatieve uitlaatklep voor Machteld!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.