Meer tijd voor mijn gezin of het werk wat ik zo leuk vind?

De laatste maanden heb ik een moeilijke keuze moeten maken; meer tijd voor mijn gezin of het werk doen wat ik zo leuk vind.

Inmiddels werk ik al vijf jaar in de zorg bij de JP van den Bent Stichting. Het eerste jaar heb ik gewerkt op een woonlocatie en de laatste vier jaar op een logeerlocatie. #ilovemyjob #bestjobever

Nog meer uren?

Afgelopen januari kreeg ik de aanbieding om een aantal uur extra te werken bij een BSO (buitenschoolse opvang). Ik moest hier even over nadenken, omdat ik kort na mijn verlof besloten heb om minder te gaan werken (16 uur) aangezien ik zo druk ben met school.

Na even twijfelen toch besloten om de maandagmiddag bij de BSO te gaan werken. Al snel kwam ik erachter dat ik het zo leuk vond en dat de woensdagmiddag er ook bij kwam. Toen werd het eigenlijk wel weer wat te veel naast één dag school en nog ergens vrije tijd zoeken om huiswerk te maken en te leren. Dat maakte dat ik op 38 uur kwam en dag werd mij naast mijn gezin en huishouden echt te veel!

Leuke aanbieding…

Toen kreeg ik een goede aanbieding van mijn leidinggevende om vast in dienst te komen bij de BSO. Dan krijg ik er een extra dag bij en kon ik stoppen bij het logeerhuis. Dat betekent; nooit meer de weekenden werken! WOEHOEEEE! Ik dacht dat ik gek werd haha.

“WHATEVER YOU DECIDE TO DO, MAKE SURE IT MAKES YOU HAPPY.”

De keuze was snel gemaakt..

Toch vond ik het moeilijk, want al die jaren heb ik met veel plezier op het logeerhuis gewerkt. Mijn leven is anders sinds ik moeder ben en dan moet je ook andere keuzes in je leven maken. Toentertijd leek het ons makkelijk, Joey doordeweeks werken en ik in het weekend, weinig oppas dus! Helaas is dat in de praktijk niet zo. Ik vond het verschrikkelijk om vrijdagavond als Joey net weekend had nog naar mijn werk te gaan om een slaapdienst te werken. Ik wilde ook gewoon weekend, een lekker wijntje drinken en leuke dingen doen met mijn gezin.

  1. Lees ook; Work in progress!

De “Vrijmibo”

Joey neemt vaak nog wat vrienden of collega’s mee naar huis op de vrijdagmiddag om een biertje te drinken. En er schuiven elke keer weer nieuwe mensen aan, mijn ouders, vriendinnen etc. Erg gezellig dus. Je begrijpt dat het voor mij dan niet leuk is om nog weg te moeten, dus heb ik de keuze gemaakt om helemaal over te gaan naar de BSO.

Nooit meer de weekenden

Sporadisch kan het voorkomen dat ik af en toe een zaterdag bij de BSO moet werken, maar voorlopig nog niet. Heerlijk dat ik word uitgenodigd voor een feestje en niet eens in mijn agenda hoef te kijken of ik moet werken. En dat ik gewoon met mijn gezin leuke dingen kan ondernemen, zoals de kinderboerderij, naar het centrum wandelen of gewoon lekker bankhangen.

Lees ook; Katermama | hoe blij ik een leuke moeder?

Zoals ik eerder in een blog heb geschreven vinden wij het ook erg leuk om af en toe in het weekend lekker uit ons dak te gaan. Deze mogelijkheden zijn er nu ook meer, want nu hebben wij gewoon twee nachten en twee avonden weekend en eerder was dat niet zo. Meer tijd voor de #katermama en #katerpapa.

Mooie momenten worden gekoesterd!

In maart heb ik mijn baan bij het logeerhuis opgezegd en heb gisteren mijn laatste dienst gehad. Even was het emotioneel, want ik ga de cliënten zeker missen en zij mij ook. Ze hebben mooie tekeningen, kaartjes en knutselwerkjes gemaakt. Ik ben dus goed verwend! Leuk om zo mijn tijd bij het logeerhuis af te sluiten en tijd voor een nieuwe uitdaging. De mooie herinneringen koester ik uiteraard!

2 antwoorden op “Meer tijd voor mijn gezin of het werk wat ik zo leuk vind?”

  1. Wat super knap van je Charell! K had er nog nie veel van gehoord! Maar ontzettend goed dat je voor jezelf en je lieve mannen gaat! K denk dat er nix belangrijkers is dan dat! Daarnaast wel super fijn dat er zulk leuk werk op je pad is gekomen!! Heel veel succes meis??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.