Work in progress!

Zoals jullie lezers hebben kunnen zien heb ik de laatste weken weinig gepost en blogs geschreven. Dit is vooral niet omdat ik het niet wilde of kon, maar omdat ik niet goed wist waar ik de laatste weken mijn tijd vandaan moest halen. Een dag met 24u was voor mij echt te weinig!

“WORKING on myself, by myself, for myself.”

Toetsweken
De toetsweken op school waren weer verschrikkelijk spannend en ik moest natuurlijk alles weer op z’n laatst doen en inleveren. Want naast werken en mama zijn is het soms best lastig om te plannen en ik doe nog wel zo mijn best! Om beter te kunnen plannen en vooral geen uitstelgedrag te krijgen, heb ik Lisanne Visse van “we leren samen” benaderd (zie foto hieronder). Zij geeft Remedial Teaching, dit houdt in dat er aan leerlingen van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo/hbo individuele begeleiding wordt gegeven om zo schoolresultaten te verbeteren. Niet alleen de student, maar ook scholen en ouders worden hierin betrokken.

Lisanne geeft mij tips over hoe ik het beste mijn dingen voor school kan plannen. Deze tips deel ik snel met jullie!

Onverwachtse situaties
Hier hou ik niet altijd rekening mee. Als ik Noméh net in bed heb liggen en denk voor school bezig te kunnen, vertikt hij het om te gaan slapen! Het lijkt wel of hij dat aanvoelt haha. Of dat je heel fanatiek bezig bent met je verslag en de laptop het niet opslaat, dan kan ik dus overnieuw beginnen. Door dit soort situaties ga ik dus achterlopen!

Lees ook; anderhalf uur te laat!

Mijn netwerk
In dit soort situaties ben ik heel blij met de lieve mensen om mij heen. Als ik echt voor school bezig moet hoef ik maar te bellen en ze staan voor me klaar. Noméh gaat dan even een paar uurtjes weg en mama kan door met huiswerk, leren en verslagen.

De resultaten
Tot nu toe zien de resultaten van de toetsweken er super uit. Van de 4 toetsen heb ik één toets na niet gehaald. De toets die ik niet gehaald heb was een theorie toets geestelijke gezondheidszorg. Naar mijn idee had ik goed geleerd, maar toen ik de toets voor mij kreeg was het abra cadabra. Voor mij een leerpunt; nog beter leren! Dus op naar de herkansing die ik gelukkig mag doen.

Lees ook; plannen voor student mama’s!

Mijn huid
In zulke weken heb ik veel huiduitslag. Als ik stress heb is dat meteen te zien aan mijn huid. Dan krijg ik rode vlekken op mijn armen en in mijn nek, dan begin ik meteen als een gek met hormoonzalf te smeren. Soms is dit ook best handig, want dan weet ik dat ik het even rustiger aan moet doen en keuzes moet maken. Daarom heb ik er ook voor gekozen om een paar weken geen blog te plaatsen, maar mij te focussen op mijn opleiding.

Back to business!
Na een aantal drukke weken is deze mamablogger er weer helemaal. Er zullen vast nog wel eens weken komen dat ik niks plaats, maar dan weten jullie nu waar dat door komt.

Lieve lezers, bedankt voor jullie begrip hierin. Work is in progress, dus er komen weer nieuwe blogs aan! Jippieeeeeeeeeeee!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.