Ons geheim tijdens de zwangerschap

Laatst zaten we met de vriendinnen bij elkaar onder het genot van een lekker wijntje en toen hadden we het over “de zwangerschap”, aangezien een vriendin toen nog maar drie dagen moest tot ze een keizersnee kreeg. Nu ik dit schrijf ben ik inmiddels ook een mooi, klein en lief vriendinnetje rijker. Mijn vriendinnen zeiden toen; dat jij nog geen blog hebt geschreven over jouw geheim, ons een beetje de gek aan steken. Bij deze dus een reden voor een blog!

Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was ging ik elke avond in bed online shoppen en foto’s opslaan op Pintereset. Zulke toffe dingen kwam ik tegen van kinderkleding tot kinderfietsjes. Ik kon er niet genoeg van krijgen. Helaas was er weinig unisex en aangezien wij het geslacht niet wilden weten kon ik vrij weinig kopen. Wij moesten nog even geduld hebben.

4 oktober 2016
Op de trouwdag van mijn ouders hadden we de 20 weken echo. Al nachten lag ik wakker; als alles maar goed is dacht ik dan. En het andere moment dacht ik; als mijn kindje een beperking heeft, ook dan is het welkom. Wat als… wat als… wat als… moet ik dan weer het hele traject om zwanger te worden?

Lees ook; PCOS || gepland zwanger tijdens de studie.

Ik maakte mij helemaal gek. We gingen zitten en we hadden eerst even gesprek hoe een 20 weken echo in z’n werk gaat. Daarna vroeg onze gezellig en mannelijke verloskundige; “Willen jullie het geslacht weten?” Volmondig zeiden we JA! En we keken elkaar aan en begonnen te lachen.

Het echo apparaat
Echt bizar wat zo’n apparaat allemaal door mijn buik kan lezen en zien zeg. In laagjes werd ons wondertje bekeken of er geen (kleine)afwijkingen waren. Zijn hoofdje was iets groter, maar we hoefden ons gelukkig geen zorgen te maken. Ik kreeg alleen rond de 30 weken nog een extra groei echo.

De geslachtsbepaling
Te nieuwsgierig dat wij dus waren, toch maar over gegaan tot de geslachtsbepaling. Dat was duidelijk (zie foto)….. EEN JONGETJE! Ja zei papa meteen; “Dat lijkt op mij, geen twijfel over mogelijk!” Haha mannen en hun geslachtsdeel dat is toch wel een erg belangrijk lichaamsdeel, als ze die toch niet hadden? Dan was Noméh er niet geweest en konden mannen niet opscheppen, hihi.

Oeps… nu weten we het!
We liepen de deur uit bij de verloskundige en bedachten ons opeens gaat we het geslacht wisten! En nu? We hebben tegen iedereen gezegd dat we het niet wilden weten, dus dat hebben we ook maar zo gehouden. Alleen de opa’s en de oma’s kregen de eer om ons geheimpje te weten.

Hadden jullie een geheim tijdens de zwangerschap? En wisten jullie het geslacht? Laat het in een reactie achter!

Eén antwoord op “Ons geheim tijdens de zwangerschap”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.